hagberget.blogg.se

om livet på Hagberget

Djurkommunikation

Kategori: Allmänt

Tror inte helt blint på kommunikation med djur, men är ändå öppen mot det. Jag tycker själv jag förstår vad Mysan vill när hon gör sina grejer. Är helt övertygad om att hon försöker "berätta" saker för mig ibland och blir oftast full i skratt. Oftast gör hon mig uppmärksam på när jag glömt saker, precis som om hon vet att jag skulle göra det. Exempel : Har jag inte stängt för alla trådar till hagen kan hon börja stirra uppfodrande mot huset uppmärksammar jag inte det så börjar hon gnägga till jag kommer ut och kollar vad som är "fel" Likaså om badkaret läcker men ändå inte är tomt säger hon till. men det är ju bara bra.
Men nu blev jag för nyfiken på hur det fungerar eller om det fungerar så har beställt en djurkonsultation.
Ser fram emot det med spänning.
Får väl se vad jag tycker om det när det är gjort ;-)
Nämnas bör att endast namn på Mysan, ålder och ras är vad jag uppgett.
 

Igår provade jag att rida med Mona som handhäst, min shettis. Mona har varit med förut hos sin tidigare ägare men för Mysan var det första gången. Hade tänkt rida över mastenberget men ändrade mina planer då inte Mysan kändes helt bekväm med det. Red in i skogen bakom vårat hus istället men valde att hoppa av då hon var alldeles för stressad. Så gick till ridhuset istället. Där longerade och red jag henne en stund för att sedan prova med Mona som handhäst igen. Denna gången gick det bättre. Skönt ändå att den lilla är så pass lyhörd och vaken så jag aldrig fick något drag i grimskaftet.
Att Mysan var som hon var tror jag beror på pigghet helt enkelt, hon har varit riktigt pigg och glad i hagen sista veckan. Försökt få igång Mona att springa med. Bockat och sparkat bakut för att avsluta med en snabb galopp till gamla hagen och tillbaka ner till täkten. Roligt att se den gamla Mysan tillbaka. Hon har inte busat på länge nu och förut hände det titt som tätt. Märks dock att hon börjar bli stel i musklerna nu när det är kyligare ute så har börjat ta på henne tunnare täcke. Med kylan blir hon besvärligare att ta på täcken och ridgjord. Men det verkar vara många med samma sjukdom som henne som har samma problem. Tycker iaf inte det är något större problem bara jag tar det lugnt och försiktigt.