hagberget.blogg.se

om livet på Hagberget

Häståret 2014

Kategori: Allmänt

Året började lugnt med en gäspning och träning tillsammans med Anemone.Även små måste ju hållas igång ;-)
 

Marianne Abrahamsson långt norrifrån lånade ut sin sadel, en Crates som satt som ett smäck. Då iaf. Tyvärr passar den inte min plånbok just nu.
 
 
Vi startade vår första Trail At Hand D på klubbens (wrx) egna tävling som hölls i Vattlång( hemmaplan). En fjärde plats. Ganska nöjd. Men hon var lite ofokuserad, vi hade inte tränat så mycket heller.
 
Sedan blev det lite sommarbete för brudarna. Mysan trampade sig illa på ett ben och tappade ALLA fyra skorna efter ett tillfälligt hovslagarebyte. Fick sprickor i alla med. De tar tid på sig att växa ner tyvärr :-/
 
Sedan var det dags för VattlångWesterns tävling hos Regina Schönborg.
Trea i Showmanship At Halter. Femma i Trail At Hand då hon återigen kändes vimsig. Hon var med i Leadline tillsammans med min son Ian. Skötte sig bra, men var stressad, jättevarmt var det och en sämre dag hade hon. Trots det gjorde hon sitt bäst som alltid.
 
Blev ju några uteritter med, övergick till hack då hon blev så tjafsig med munnen trots koll av tänder och test av olika bett.
 
Mona fick ju sin beskärda del av pyssel med både av barnen och av mig, hon börjar så sakteliga förstå vad jag menar under träningarna. men vi är inte alltid överens :-D
 
Mysiga skogsturer är aldrig fel.
 
Vi avslutade i Högbo på Agria Western som WG anordnar. Första gången vi åkt iväg och sovit över på okänd plats. Det brydde hon sig inte om. Etta i Showmanship At Halter D (mitten), tvåa i trail At Hand D där hon verkligen överraskade med att inte slå i en enda bom :-D(längst till höger) Överraskade även i Showmanship At Halter C DM där hon gick super och blev just Distriktsmästare (längst till vänster)
 
Vi har även tagit upp tömkörningen med träskaklarna efter långt uppehåll. Hon har inte glömt något och tycker det är roligt. Lite för roligt ibland men så länge hon lyssnar så :-D
 
Hovarna ses ju såklart om med jämna mellanrum .
 
Mycket gos blir det.
 
Bus med, fast man ska ta det lugnt när man har en känning i senfästet i frambenet. Klanten har ju både gått omkull i leran o härjat lite för mycket på knöggligt underlag :-(
 
Hälsade även på min uppfödning Morsk. En kallblodstravare kille född 2008 efter Lome Kongen.
 
 
Mona fick ställa upp på årets julkortsbild. Vad nästa år ger får vi se, inget planerat då det ser ut som det gör, men jag hoppas verkligen det ordnar sig med nytt jobb så jag kan behålla Mysan.
Hon har ju verkligen visat att hon ställer upp när det verkligen krisar och behövs. Min klippa i livet.
Kommentera inlägget här: